Rhinestones

Några av er har säkert sett den här beskrivningen tidigare men jag vill gärna dela den med er igen och speciellt till alla nybörjare där ute. Det är så kul att göra projekt med blingstenar och det är många som inte förstår sammanhanget mellan silhouetten och blingstenar.

Vi börjar först med motivet som du kommer att skära ut och ladda sedan silhouetten med blingstens-skärarket som du lagt på det vanliga skärarket. Tänk på att välja rätt inställning innan du skär ut, dvs välj rhinestone template material preset. Skicka iväg kommandot till Silhouetten och skär ut.

Nästa steg är att ta bort skärarket från det bakre pappret. Alla små cirklar som skars ut kommer att stanna på det bakre pappret. (Om du ser att någon cirkel inte fastnat på det bakre pappret så trycker du ut det manuellt från det övre pappret och sätter fast det på rätt ställe på det bakre pappret).

Nu är du redo för det roliga. Strö över blingstenar och använd borsten för att placera dem där de ska sitta. Jag tycker det passar bäst med att använda mig av circulära rörerelser när jag "borstar" fast dem på rätt ställe. Tänk på att bärarkartongen inte är klistrig så att blingstenarna fäster inte på detta utan bara där motivet är. Borsta av de överblivna blingstenarna och med hjälp av "pennan" med klistrig topp (sticky pen pick-me-up) kan du enkelt fylla i ev. tomma ställen med extra blingstenar.

Nästa steg är att placera transfertejparket ovanpå motivet med blingstenar. Dit med det bara! Tryck fast det  ordentligt så det kommer åt topparna på alla blingstenar.


Nu är du redo att dra av transfertejpen och tro mig alla blingpärlor sitter där de ska! Placera transfertejpen på ditt projekt.
Nästa steg på projektet är enkelt, värma fast det. Använd en stryktrasa eller annat tyg i bomull. Värm med strykjärnet i MAX 45 sekunder - det fastnar rejält!

Dra bort transfertejpen från motivet.


Sista steget är nu här! Vänd projektet så du har baksidan upp. Stryk en sista gång med strykjärnet på motivets baksida.

Projektet är nu klart! En vacker och personlig tröja till en liten diva! Motivet finns enbart i Rhinestones start paketet. Hoppas du fick lite inspiration och att du snart blingar det mesta i din närhet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0