Silhouette Portrait

 

 

Nu släpps Silhouette Portrait, en liten och lätt skärmaskin, som kan skära upp till 20,30 cm bredd (8").

Med Silhouette Portrait kan du dekorera dina kläder, skära i vinyl, göra egna väggtexter, tillverka askar, använda till dina kort och scrapbookingprojekt och mycket, mycket mera!

Med Silhouette Portrait följer mjukvaran Silhouette Studio, ett mycket lättanvänt program. Med Silhouette Studio kan du skära ut alla dina fonter (typsnitt) som du har i din dator och skapa egna motiv. I Silhouette Studio finns även ett bibliotek med över 20.000 motivs som man kan köpa.

Den är dessutom enkel att installera:

 

Silhouette Portrait kommer att finnas på den svenska marknaden under november och har ett rekommenderat utpris på 2.790:-.


Tutorial - höstgirlang

Häromdagen bestämde Lindsey att vårt hobbyrum behövde lite höstdekorationer så hon gjorde den här fina höstgirlangen. Jag verkligen älskar den!

För att göra den här girlangen behöver du öppna motivet för flaggan och ändra storleken så den blir 10 cm (4") bred. Tänk på att proportionerna ska vara intakta så klicka i "Lock Aspect Ratio".

Gör en cirkel, ca 0,6 cm i diameter, duplicera den och fäst de sedan i varsitt hörn av toppen av flaggan. Du kan enkelt göra en banner av nästan vilket motiv som helst genom att lägga till dessa hål på motivet.

Sedan behöver du duplicera motivet, ett motiv för varje bokstav, och skär ut dem i papper med samma färg.
Skär ut varje flagga igen, den här gången med bokstaven inuti varje flagga.

För att få det hela att se ut som om man har applicerat bokstäverna på flaggan så kan man sy runt varje bokstav.

Öppna därefter 3 olika höstlövsmotiv, lägg till, även här, en cirkel som är ca 0,6 cm i diameter på varje löv. Skär ut löv i olika sorters mönstrade papper. Skrynkla ihop varje löv i handen för att ge dessa lite dimension.

För att sätta ihop girlangen så kan man använda sig av jutesnöre eller bomullssnöre genom varje flagga och trä på löv i varje ände. Använd gärna lite lim för att få löven att hänga kvar på ett och samma ställe.

Visst blev det snyggt? Hoppas du blev inspirerad att göra din egen höstgirlang!

Motiv:
3 fall leaves

banner flags

Font:
Bebas


Nedräkningstavla

Mumie

Den här lilla mumien var perfekt som motiv till mitt bus eller godis tavla. En tavla där vi räknar ner till Halloween.

Med lite vinyl med svarta tavlan känsla, en ram och lite scrapbooking papper kan du göra en nedräkningstavla för vilken slags nedräkning som helst. Ta in ditt motiv i programvaran Silhouette Studio, skär ut de bokstäver och motiv du vill ha och sätt sedan fast dem på den cardstock som du vill använda.

Skär sedan ut ramen i vinylen (med svarta tavlan känslan) och fäst den där du vill att den ska sitta på cardstocken. Voila! Nu har du gjort din egen nedräkning för Halloween! Enkelt va?

Jag har använt mig av följande motiv:

artisan label set

Fonter:

Hoedown

Bebas


RSS 2.0