Free Shape of The Week


father's day frames

Varje tillfälle att ge bort en personlig gåva är alltid ett bra tillfälle tycker jag. Här är ett enkelt kort/presentkortshållare för pappa.

Foton tagna med iphone och android appen Instagram är perfekta för detta projekt. Det är ett snabbt sätt att få foton med en gammeldags känsla och passar perfekt för dessa små polaroidramar!

Att förvandla vilket kort som helst till en presentkortshållare är ofta inga problem. När du har motivet för kortet öppet i Silhouette Studio programvaran ritar du en rektangel som är samma storlek som presentkortet och centrerar det i den nedre halvan av kortbasen.Medan du håller in shift-knappen gör du en diagonal linje som löper över varje hörn av rektangeln. Vill du ha linjerna exakt likadana gör du följande steg:När linjen är markerad öppnar du fönstret som heter "replicate window" och klickar på "duplicate right"

När de nya linjerna är gjorda drar du den över till det högra hörnet av rektangeln. Markera båda linjerna och öppna "Align window" och klicka på "Align Middle".Nu när de båda linjerna är perfekta i läge så är det dags att gruppera dem. Detta gör du genom att markera de båda och klicka på ikonen för "group" i nederkanten av programvaran.

När de grupperade öppnar du upp "Replicate Window" och väljer "Mirror Below". Dra sedan den nya gruppen av markeringar till nederkanten av rektangeln.Markera alla diagonala linjer och rektangeln öppnar du "Align Window" och klickar på "Align Center".Det sista steget är att radera rektangeln och skära ut genom att klicka på "Cut". Stoppa in ditt foton och använd gratismotivet på framsidan och du har den mest perfekta presentkortshållaren. 


RSS 2.0