Dekorera din egen t-shirt

Visst är det kul att få designa och dekorera sin egen t-shirt? I våras gjorde jag det så att varje familj fick sin egen färg på t-shirts inför det årliga campingfotot.

 

Vänner, att dekorera sin egen t-shirt är väldigt enkelt att göra. Allt du behöver för att starta är en rulle med heat transfer, en bit tyg, en hook tool, ett strykjärn och din Silhouette.

Du skapar designen i programvaran Silhouette Studio och aningen skapar du något eget, som jag gjorde, eller så använder du dig av ett eller flera färdiga motiv från Silhouettes online shop för att tillsammans skapa din design. Tänk på att när du är klar med ditt motiv så behöver du spegelvända det.

 

Ladda heat transer i din Silhouette med den blanka sidan ner (du behöver ingen cutting mat). Välj heat transfer ur materiallistan från menyn i fönstret som heter "Cut Settings Window". Ändra bladet så det passar inställningarna och du är redo att skära ut.


När du skurit ut ditt motiv, är hook tool din bästa vän. Den tar bort de små bitarna som du skurit ut och inte vill ha kvar på din t-shirt.
 
 
När du rensat motivet från oönskade delar så vänder du på det och placerar det där du vill ha det, med heat transfer sidan ner.
 
 
Lägg ett bit tyg över och börja stryka fast det med ett hett strykjärn.
 
 
Låt det svalna något och dra sedan försiktigt bort plasten från motivet. (Om inte hela motivet sitter fast utan börjar lossna när du drar bort skyddsplasten så stryk lite extra.) Nu är du klar och kan beundra din egendesignade t-shirt...
 
 
Egendesignade t-shirts kan användas till många olika tillställningar.

(Hobbyworld är en distributör av Silhouettes sortiment och bilder samt översättning av texten i detta inlägg kommer från Silhouette USA's blogg och är en service till våra kunder.)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0