Dekorativt kuddfodral med Smooth Heat Transfer

Häromdagen kollade jag runt bland alla nya motiv i Silhouettes onlinebutik och jag såg en så söt liten tandemcykel. Den fick mig att tänka på min vän, Lynley, så jag skickade direkt en länk till henne. Hon och hennes pojkvän cyklade runt stan på deras söta gula tandemcykel en kväll när de hade date. Kul!(bilden kommer härifrån)

Fotot är inspiration för dagens projekt... Med heat transfer gjorde jag en hans och en hennes kudde.För att gör din egen... Öppna motivet med tandemcykeln i Silhouette Studio programvaran och ändra fönsterstorlek till 9" i verktyget "Page Tools Window", vilket är samma vidd som heat transfern har.Sen måste du, precis som alltid när det gäller heat transfer projekt, spegelvända motivet. Detta kan göras på olika sätt, bl a genom att markera motivet och sedan klicka på iconen för replicate window och välja att spegelvända motivet. Radera originalmotivet.Eller så kan du genom att markera motivet, högerklicka (ctrl + klick om du använder MAC) och väljer sedan att vända det horisontellt.När motivet är spegelvänt ändrar du storleken så det passar ditt kuddfodral. När du har rätt storlek, väljer du knivverktyget, håller ner shifttangenten och delar motivet i hälften så har du två separata motiv.

Nu är motivet redo att skäras ut... så ladda Cameon med heat transfer med den blanka sidan ner. Gå till skärinställningarna (Cut Settings Window) och där väljer du Silhouette Heat Transfer. Justera ditt skärblad och klicka på skär ut (cut).När motivet är utskuret är det enkelt att använda rensningsverktyget (hook tool) och rensa bort det delar i motivet som du inte vill ha kvar.Placera sedan motiven på kuddfordralen upp och ner (så att det ser ut som originalmotivet innan du spegelvände det). Jag placerade mina motiv ca 1-1,5 cm från kanten så de kommer att "sitta ihop" med varandra när innerkuddarna är istoppade.Nästa steg är att placera en strykduk över motivet och varsamt stryka fast det på kuddfodralet under ca 45 sekunder.Ta sedan försiktigt bort det genomskinliga plastiga överföringsarket, stoppa in kuddarna och placera dem på sängarna och det är klart!

Motiv:
couple on tandem bicycle


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0