Kudde till tandfen

Jag har flera vänner vars barn är nu i den åldern där de tappar tänder här och var. Deras tandlösa leenden är det som inspirerade mig i dagens projekt... en instruktion till en tandfekudde. I minns att jag la min tand under kudden i en zip-påse, och det funkade väldigt bra, men den här lille killen är bra mycket sötare.

Du kan naturligtvis göra kudden med vilket motiv som finns i Silhouettes online shop, men jag valde den här söta ugglan pga hjärtat på magen. Det är perfekt för att skapa en ficka.

För att skapa kudden så öppnade jag till att börja med motivet i Silhouette Studio programvaran och ändrade storleken så originalmotivet blev 8" (ca 20 cm). Efter det spegelvände jag motivets bas för att skapa baksidan av kudden. (Dessa två motiv kommer att sys ihop baksida mot baksida och jag spegelvänder motivet för att vara på säkra sidan om motivet inte är symmetriskt.)

När jag var nöjd med motivets storlek klippte jag ut delar i rätt storlek i både tyget och i "Sewable Fabric Interfacing". Därefter värmde jag på fast "Sewable Fabric Interfacing" på baksidan på varje del tyg, tog bort det vita skyddspappret på baksidan av "Sewable Fabric Interfacing" och placerade den första delen på skärmattan. När skärmattan laddats i Silhouetten valde jag inställningar för tyg och skar ut mitt motiv. Därefter upprepade jag processen för varje motiv.

Sen var turen kommen till förvaringsfickan, jag ville att den skulle vara lite mer slitstark och även mjukare så jag valde flanell till detta. Strök på "Sewable Fabric Interfacing" på baksidan, sydde runt kanterna och klippte bort överflödig flanelltyg.

Jag placerade alla mindre bitar på ugglans framsida och nålade fast dem och sydde sedan fast dem. För att göra själva fickan sydde jag bara runt sidorna på hjärtat och ej i toppen utan lämnade det öppet (Jag glömde nästan att lämna toppen öppen och höll på att sy runt hela hjärtat. Det hade blivit ett stort hoppsan.)


Därefter sydde jag ihop ugglans fram- och baksida, lämnade en liten öppning i överkant så jag kunde fylla kudden med stoppning och sydde sedan ihop den för hand.

Jag minns att jag fick enkronor från tandfen när jag tappade mina tänder men fickan passar även om man numera får en 20-kronors sedel och passar även för små lappar också!


Lycka till att sy din egen uggla!

Tillbehör:

Sewable Fabric Interfacing

Motiv:

Branch Owl  


Vinylram

Nu är det dags för en instruktion, sk tutorial!

Det första som måste göras är att starta programvaran, Silhouette Studio, öppna sedan "Page Setting Window" och skriv in uppskattad höjd och bredd på ditt projekt. Lägg gärna till 5 - 10 cm för marginalen. Jag valde 23 x 140 cm (9 x 55") för mitt projekt. (Du kommer inte att skära så här stora bitar men arbetsytan på skärmen behöver vara så här stor för att manipulera motivet till rätt storlek.)


 
Nästa steg är att använda det rektangulära verktyget för att rita ett motiv med samma dimensioner som din spegel. Öppna sedan motivet med ramen och dra i markeringarna för att ändra storlek. När du är klar med storleken, ska den passa över den övre halvan av rektangeln du ritat i förra steget.

Med det här motivet behöver du sätta ihop alla delar tillsammans. För att göra detta måste du öppna upp "modify window", markera ramen och klicka på "make" under "compound paths".

Duplicera ramen och passa in den i nederkanten av rektangeln.


Markera båda ramarna, öppna "modify window" och välj "weld" för att svetsa samman ramarna till ett motiv.


När motiven är sammansvetsade öppnar du upp de delar i "modify window". Detta tillåter dig att markera små rektanglar och andra små bitar inuti ramen som du inte behöver skära ut.

När du har raderat de delar du vill ta bort, markera allt utan den stora rektangeln och gruppera dem igen. För mig ser det nu ut så här:


Gör sedan en ny rektangel som är något mindre än den som du gjorde i början, tänk på att centrera den i ramen.


Radera original rektangeln så du har bara kvar motivet med ramen. Markera hela motivet och sätt ihop detta i "modify window".


Nu är det dags att skära ut motivet i delar. Detta är nu inte vetenskapligt exakt men tänk på att delarna du ska skära ut ska passa in i skärutrymmet. Jag använde knivverktyget och skar ut min i fyra delar. Den horisontella övre delen skar jag ut i två delar, de båda lodräta delarna i två delar och den nedre horisontella också i två delar. Se bilden här nedan.


Nu bör motivet vara delat i 8 olika delar som du kan skära ut individuellt.


Efter varje del skurits ut, kan det vara bra att rensa motivet, montera på transferpapper och märka varje del så de inte blandas ihop när det är dags att sätta upp dem på väggen.


När du ska sätta upp varje del på väggen, vik undan baksidan på transferpappret så du ser exakt var motivet börjar och slutar så det blir perfekt. När du är nöjd är det bara att dra ner resten av baksidan på transferpappret och sätta fast.


Upprepa föregående steg tills ditt motiv är komplett.


Något som är bra att tänka på är att oavsett storleken på ditt motiv så är inte vinylens eller skärmattans storlek något hinder. Man kan skära ut motivet i flera delar och sätta ihop det ex på väggen och det blir perfekt! Funkar jättebra med olika sorters motiv.

Motiv: 3 way rectangle frame

Tillbehör: Black Premium Vinyl samt Premium Transfer Tape


Veckans gratismotiv - party card with pocket

Varje vecka delar Silhouette America ut ett gratis motiv - ett ypperligt tillfälle att fylla på förrådet med motiv och utan kostnad dessutom!

Den här veckans motiv kan du använda om och om och om igen. Genom att kombinera det tillsammans med andra motiv från online-shopen kan du göra inbjudningar till alla tillfällen. Hösten är här och det är en av mina favorit årstider. Så det kommer inte som någon överraskning när jag såg den lilla kråkan i onlineshopen, jag blev blixförälskad och bara måste använda den idag.

Söt. eller hur!?


 

Gratismotivet innehåller både inbjudningar och även fickan/kuvertet (som kan användas till en mängd andra tillfällen). När det är dags för att skriva inbjudningarna är det enkelt att handskriva alla detaljer på inbjudningarna eller så kan du skriva ut det på skrivaren. Kanske även att använda print and cut funktionen som jag gjorde här?


Dekorera sedan framsidan på kuvertet och du har en personligt och kreativ partyinbjudning att skicka ut.

Motiven jag använde är:

crow 

funny spectacle mustache


RSS 2.0