Dekorativt kuddfodral med Smooth Heat Transfer

Häromdagen kollade jag runt bland alla nya motiv i Silhouettes onlinebutik och jag såg en så söt liten tandemcykel. Den fick mig att tänka på min vän, Lynley, så jag skickade direkt en länk till henne. Hon och hennes pojkvän cyklade runt stan på deras söta gula tandemcykel en kväll när de hade date. Kul!(bilden kommer härifrån)

Fotot är inspiration för dagens projekt... Med heat transfer gjorde jag en hans och en hennes kudde.För att gör din egen... Öppna motivet med tandemcykeln i Silhouette Studio programvaran och ändra fönsterstorlek till 9" i verktyget "Page Tools Window", vilket är samma vidd som heat transfern har.Sen måste du, precis som alltid när det gäller heat transfer projekt, spegelvända motivet. Detta kan göras på olika sätt, bl a genom att markera motivet och sedan klicka på iconen för replicate window och välja att spegelvända motivet. Radera originalmotivet.Eller så kan du genom att markera motivet, högerklicka (ctrl + klick om du använder MAC) och väljer sedan att vända det horisontellt.När motivet är spegelvänt ändrar du storleken så det passar ditt kuddfodral. När du har rätt storlek, väljer du knivverktyget, håller ner shifttangenten och delar motivet i hälften så har du två separata motiv.

Nu är motivet redo att skäras ut... så ladda Cameon med heat transfer med den blanka sidan ner. Gå till skärinställningarna (Cut Settings Window) och där väljer du Silhouette Heat Transfer. Justera ditt skärblad och klicka på skär ut (cut).När motivet är utskuret är det enkelt att använda rensningsverktyget (hook tool) och rensa bort det delar i motivet som du inte vill ha kvar.Placera sedan motiven på kuddfordralen upp och ner (så att det ser ut som originalmotivet innan du spegelvände det). Jag placerade mina motiv ca 1-1,5 cm från kanten så de kommer att "sitta ihop" med varandra när innerkuddarna är istoppade.Nästa steg är att placera en strykduk över motivet och varsamt stryka fast det på kuddfodralet under ca 45 sekunder.Ta sedan försiktigt bort det genomskinliga plastiga överföringsarket, stoppa in kuddarna och placera dem på sängarna och det är klart!

Motiv:
couple on tandem bicycle


Free Shape of the Week - Bannerbanner_kit_C03109_1

Den här veckans gratismotiv är ett banneralfabet.

Jag använde alfabetet till att skapa den här roliga partygirlanger inför sommarens alla partaj...Du kan ogruppera motivet och du får ett stencil alfabet.

 


Filmer från Silhouette AmericaSilhouette America har tagit fram många bra filmer som visar hur man använder Silhouette/Silhouette Cameon.

De visar hur man använder olika material ex Heat Transfer, Vinyl, Sketchpennor och även verktyg ex Spateln mm.

Ta dig tid, sätt dig framför datorn och kika igenom filmerna - rekommenderas verkligen!

Filmerna hittar du här: http://www.youtube.com/user/SilhouetteAmericaInc

Morsdagskortmothers_day_sketch_card_C03104_1


För att använda dig av veckans gratismotiv behöver du byta ut skärkniven mot en sketchpenna, låt därefter maskinen arbeta och du har sedan ett fint morsdagskort.

Jag kompletterade mitt kort med att lägga till några blommor som jag köpte i online butiken genom att använda print/cut funktionen. Blommorna matchar cardstocken som jag använde som kortbas och gjorde bara några få justeringar i Silhouette Studio programvaran.

Som första steg så ändrade jag storleken på motivet så det skulle passa min cardstock.Sedan ogrupperade jag motivet och valde de tre flaggorna, ändrade storleken på dem och flyttade dem till höger för att göra plats för blommorna jag vill använda.

Jag vill inte att flaggan med "happy mother's day" ska ritas i rosa som de övriga i motivet så jag markerade den flaggan och valde No Cut i skäralternativen (Cut Style Window) i Silhouette Studio programvaran.Därefter tog jag bort skärbladet ur min Cameo och ersatte det med en sketchpenna, öppnade skärinställningarna (Cut Setting Window) och valde Silhouette Sketch Oen och sedan Cut.

När alla rosa linjer var utskrivna gick jag tillbaka till skäralternativen (Cut Style Window) och valde No Cut.Sedan markerade jag flaggan med "happy mother's day" och klickade på Cut. Jag ersatte den rosa sketchpennan med en blå och klickade på Cut åter igen.Voila! Det gick snabbt och var riktigt roligt att göra det här Morsdagskortet. Spara motivet för en annan gång och ersätt bara texten med någon annan.

Ha det bäst!

Motiven jag använt till blommorna är:
echo_park_flower_C00467_48353
echo_park_flower_C00463_48353


Film om knivinställning i Silhouette Cameo

Kika gärna in på Silhouette Americas blogg - där finns en film som visar hur man ställer in knivar för olika material.

Direktlänk till filmen: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=8JhAooN0T1Y

Fler filmer kommer framöver!


RSS 2.0