Skriva ut och skära

Hej på er!
Här kommer ett exempel på hur man kan använda sig av Silhouetten genom att skriva ut och skära. Går att använda till bl a vinyl, papper och andra medier som går att skriva ut på och sen skära i.

Beskrivningen är både rolig och unik och passar perfekt att göra en present till ex en golfare som jag visar i det här exemplet.

Jag använder mig av tatureringspapper för att göra personliga golfbollar som varje golfare kommer att älska.

Jag började med motivet som heter: 1_dad_C00241_24282Sedan delar (ungroup) jag motivet så jag kan färglägga det med olika färger.Efter det markerade jag motiven och färglade dem.

Efter färgläggningen sammanfogade jag delarna i motivet igen (group) och ändrade storleken så den skulle passa på golfbollen.

Efter jag förminskat motivet kopierade jag motivet och klistrade in det över hela skärytan. Glöm ej markeringarna (registration marks).

Tänk på att skärlinjerna bara ska vara runt utsidan. För att göra det så går du till skäralternativen (cut style options) och väljer att skära ut kanter (cut edge).

Nu är du strax redo att skära ut men först ska du göra en sista ändring genom att spegelvända motiven. De måste spegelvändas så det går att läsa texten när du sätter fast dem på golfbollarna.

Kitet med tatueringspappret kommer med ett vitt ark och ett grönt ark. Placera det vita papprets blanka sida att bli utskriven på och skriv ut dina motiv.

Direkt när detta är gjort tar du bort det gröna skyddspappret på det andra pappret och placerar det över de utskrivna motiven. Det är viktigt att den klistriga sidan är ordentligt fastsatt mot de utskrivna motiven. Gnugga gärna med ett gnuggverktyg.

Lägg sedan pappret på skärmattan och sedan in i Silhouetten för att skära ut allt.

Nu börjar det riktigt roliga. Ta bort det genomskinliga plastlagret och du kommer att märka att klistret har fastnat bak på ditt motiv.

Sätt fast motivet på golfbollen genom att trycka fast det och sedan fästa det ordentligt med en fuktig pappershandduk och blöta upp det i ca 10 - 15 sekunder. Ta bort pappershandduken och ta bort pappret och fram träder den tatuerade coola golf bollen.

Visst blev det läckert?

 


RSS 2.0