Free shape of the week - borders

lace borders

Den här veckans free shape är tre stycken olika borders. Här har jag använt en av dem till att göra en pappersspets att använda vid paketinslagning...

När man använder dessa borders är svetsningsverktyget din bästa vän. Här visar jag hur jag gjorde bordern ovan...

Först öppnade jag upp motivet i Silhouette Studio programvaran och när jag hade markerat motivet klickade jag på "ungroup" för att dela motivet, längst ner till vänster på skärmen och raderade sedan de två nedersta borders.

Därefter duplicerar jag motivet som jag har kvar och lappar över skarvarna något.

Sen öppnar jag upp "modify window" och markerar båda motiven och klickar på "weld" för att sätta samman dem till ett motiv.

Som du såg på paketet så var den vågiga kanten på båda sidor, dvs både uppåt och neråt. Jag markerar motivet och öppnar därefter "replicate window" och väljer sedan "mirror below".

Jag överlappar även dessa motiv något och väljer sedan "weld" i "modify window".

Du kan göra en border/kant så lång som du vill genom att duplicera och svetsa ihop kanterna. Så vill du ex. göra en vinylborder att ha på en vägg så är det fullt möjligt! Det är bara att fortsätta svetsa (weld).

Genom att använda samma svetsteknik så kan du addera dessa borders eller annat som finns i online butiken till ex botten av tags eller kort.

Hoppas du fick lite inspiration av mitt inlägg och njut av ditt nya motiv! Det är hög tid att ladda ner motivet för det är snart inte gratis :)


Valentine Treat Box

Här kommer ett sista-minuten-tips så här på Alla Hjärtans Dag!

Några av mina absoluta favoriter har jag kombinerat ihop till en lite korg att fylla med godsaker idag. Prickar, pilar och vågiga kanter i en salig blandning.

Den vågiga kanten ingår inte i någon del av påsen utan den har jag lagt till själv. Jag ville att den skulle passa perfekt så jag fick fundera ut hur jag skulle lösa det på allra bästa sätt. (hurra för att upptäcka nya saker!)
 
 
Så här gjorde jag...
 
Jag började med att duplicera motivet med påsen i Silhouette Studio programvaran och flyttade den ena av dem åt sidan.
 
 
Därefter gjorde jag en rad med cirklar med verktyget som heter "type tool". Sedan gick jag in i "Text Style" verktyget där jag satte storleken till 288pt och ändrade mellanrummet mellan cirklarna till 40% så att cirklarna överlappade varandra något (här är det lätt att testa sig fram för att göra större eller mindre vågiga kanter, tänk bara på att de måste överlappa varandra något så de sitter ihop).
 
 
När jag var nöjd med mina cirklar så använde jag "control point" för att dra raden med "text" (cirklarna) utmed en kurvig linje så de passar mitt motiv med påsen (där jag vill att den vågiga kanten ska vara).
 
 
Om du flyttar cirklarna dit du vill ha den och upptäcker att det är alldeles för många cirklar eller att det saknas några så kan du alltid editera och lägga till eller ta bort några av dem. Du kan även ändra storlek och mellanrum också.
 
 
När jag känner mig nöjd med placeringen öppnar jag "Modify" fönstret och väljer "Weld" för att svetsa samman dem.
 
 
Egengjord scallopkant - lätt som en plätt!
 
 
Ha det så kul med vågiga kanter framöver!
 
Motiv som använts:
Carton    
Arrows    
Heart and Key (jag rundade hjärtat något)

Chalkboard Printable Pattern

chalkboard printable pattern

chalkboard labels

Grattis till er alla! Denna vecka är det två gratismotiv som delas ut i Silhouetteonlineshoppen! En av dem är pratbubblor med "svarta tavlan" känsla och den andra är fyllning i form av svarta tavlan som du kan fylla dina egna motiv med. Jag har använt motiven idag för att göra några Alla Hjärtans Dags sidor till mitt scrapalbum.

För att göra min text dold så stoppade jag först ner min text i plastfickan därefter sydde jag fast en bit av mönstrat papper ovanpå plastfickan och till sist satte jag fast pratbubblan.

Den här etiketten är den som jag har gjort själv med hjälp av fyllningen som är det ena gratismotivet denna veckan...

För att göra min egen svarta tavlan etikett så öppnade jag först Silhouette Studio programvaran och ritade en liten rektangel.

Därefter öppnade jag fönstret för mönster "Fill Pattern". Längst ner till höger ser du motivet jag kommer att använda. Här hittar du alla mönster "printable pattern" som du laddar ner.

Jag fyller min rektangel genom att klicka på mönstret.

Sedan öppnar jag motivet jag vill använda, i det här fallet en banner, och skriver därefter in to be continued och placerar det i mitten av min rektange. (Jag valde att göra en rektangel som jag lägger motivet på för att säkerställa att det kommer färg precis överallt i min banner.) Därefter öppnar jag upp fönstret för att sätta ut märken för utskriften "Registration Marks". Aktiverar dem genom att klicka på visa reg marks "Show Reg Marks". För att spara papper så har jag lagt den nedersta markeringen ganska högt upp genom att dra upp marginalen under "reg marks margins".

När jag har skrivit ut motivet, placerar jag pappret på min skärmatta som det visas i Silhouette Studio programvaran och laddar in den i min Cameo. För att säkerställa att det enbart är kanterna som skärs ut öppnar jag upp fönstret som heter "Cut Style" och tar bort rektangeln. Därefter markerar jag alla motiv genom att klicka på samtliga motiv samtidigt som jag drar musen över dem. (Detta kan också göras genom att klicka på "Select All Shapes" knappen i nederkanten av skärmen), välj därefter "Cut Edge" från menyn.

Jag öppnar sedan "Cut Settings" fönstret och väljer strukturerad cardstocken och klickar på att skära ut "Cut". Voila! Nu har du gjort ditt eget motiv med svarta tavlan känsla!

PS. Det finns massor av roliga gratisfonter ute på nätet som skulle passa perfekt att använda tillsammans med den här bakgrunden... Fråga Google eller pinterest, de hittar dem åt dig!

Lycka till med dina nya motiv och ha så kul med dem!

Dessa motiv användes:

flag borders

arrows

3 mason jars {för confetti hjärtanen}


Att spegelvända motiv

En av mina favoriter, "måste-ha" motiv i Silhouettes onlineshop är kollektionen med pratbubblor. Oavsett om jag ska skära ut orden ur bubblorna eller om jag skriver inuti för hand, så är de otroligt gulliga dekorationer på kort, paket och scrapsidor.

Så jag fortsätter med mitt begär med pratbubblor och idag tänker jag visa mina dubbelsidiga cupcakes skyltar.

För att göra dubbelsidiga skyltar börjar jag med att öppna motivet i programvaran Silhouette Studio. Därefter ogrupperar (ungroup) jag motivet genom att klicka på ungroup ikonen som finns i den vänstra nederkanten på bildskärmen. Ta bort alla pratbubblor som du inte kommer att använda.

Därefter, för att göra en vit kant runt bubblan, så markerar jag motivet och öppnar offset fönstret och väljer "offset" från menyn. Klicka på nedåt pilen och under "offset distance" tills det blir .100 och klicka därefter apply.

För att vara helt säker att pratbubblans baksida passar mot framsidan behöver du spegelvända motivet. För att göra detta markerar du både motivet och den vita kanten och öppnar "replicate window". Välj därefter "mirror right" från meny.

När du har spegelvänt motivet bör det se ut så här:

Nästa steg blir att flytta bubblorna med de vita kanterna från mattan och skriva dit texten inuti de kvarvarande pratbubbelmotiven. Skär därefter ut dem på rosa cardstock.

När pratbubblorna med text är utskurna så ska dessa flyttas bort från mattan i programvaran och bubblorna med de vita kanterna ska flyttas tillbaka till skärmattan. Skär ut dessa i vit cardstock.

Nu är det bara dekorationen kvar. Sätt fast rätt rosa pratbubbla på passande vit pratbubbla så det blir en vit kant runtomkring, gör likadant med den andra pratbubblan. Sätt därefter fast dem "rygg mot rygg" med en blomsterpinne eller ett sugrör mellan och stoppa till sist ner dem i din muffins.

Dina muffins med tillhörande dekorationer kommer säkerligen bli uppskattade och det kan inte bli fel alls om du dessutom sätter fast ett muffinsomslag ("wrapper") runt din muffins och ställer sen den på ett utskuret tårtpapper under i matchande papper - det blir pricken över i:et.

Tack för att du kikade in idag!

Motiv:

word bubble collection 

asterisk scallop cupcake wrapper 

1pc doily


RSS 2.0