Vinyl

Här kommer en enkel men dock bra instruktion som visar hur man kommer igång att använda vinyl tillsammans med din Silhouette. Det finns ett jättebra startkit med vinyl och i det startkitet följer det med en idébok och bra instruktioner så du kommer igång.

Här kommer en liten sneak peek och några basinstruktioner.

Mata in vinylen i din Silhouette och skär sedan ut ditt motiv från programvaran Silhouette Studio.När du skurit ut motivet så tar du bort överskottsvinylen (kallas weeding på engelska som betyder rensa).Nästa steg är att placera transferpappret ovanpå vinylen, med det utskurna motivet, använd skrapan för att fästa fast transferpappret på vinylen.Dra bort transferpappret och nu ser du att vinylen är fast på det. Du kan nu placera vinyl/transferpappret på ditt projekt.Använd även denna gång skrapan för att fästa motivet på ditt projekt. I mitt fall så gör jag en tavla till mitt hem så jag sätter fast motivet på en bakgrund av trä som jag först har fäst papper på och bearbetat. Dra till sist bort transferpappret så ser du hur fint ditt projekt blev.Så här blev mitt projekt när det blev klart!

 


Fabric Ink

Jag vet att ni är nyfikna på hur man gör med Fabric Ink. Här kommer en sammanfattning av hur enkelt det är men börja med att ladda hem den här pdf-filen (som ingående beskriver varje steg med bilder på varje steg) så kan du starta.

Om du vill trycka tröjor med tryck i lager så skär du ut varje del av motivet du vill använda och jobbar dig fram, från den ljusaste färgen till den mörkaste färgen som du sedan lägger ovanpå varandra.

Tänk på att varje lager med färg måste torka i minst 20 minuter.

Börja med att skära ut stencilen i vinyl (som man ser igenom, vilket underlättar).

Använd transfer papper och placera stencilen på projektet.

Doppa svampen eller penseln i fabric ink och dutta färg på tyget.

Vänta i minst 20 minuter så färgen torkar. Dra bort stencilen.

Fixera motivet på tyget med strykjärn.

Klar att använda!

Motivet vi använt är faktiskt ett av motiven som följer med i fabric ink starter kitet - passa på att beställa ett sånt kit om gillade du det! Jag kommer absolut att göra nya tröjor för mina tjejer det här året.


RSS 2.0