Etsa på glas

En av de kreativa och roliga hobbyprodukterna jag vet är etsningskräm. Det är lätt att använda och det blir ett vackert resultat och som kan användas till mängder med olika ändamål. Jag har etsat en vanlig ugnsfast form  med mitt efternamn. Märk dina formar så du vet med säkerhet att du kommer att få tillbaka dem efter vinterns alla fester. Eller så kan du göra fina gåvor till släkt och vänner. Kanske en god fudge som läggs i en vacker personlig form som sparas.

Det första steget är att säkerställa att media är satt till storlek: letter i Silhouette  Studios. Nu kan vi använda oss av vinyl (folie) som är 9" bred.Det enda du behöver göra är att skriva ordet eller namnet som du vill etsa och välja typsnitt. Jag valde fonten "Young Blood" och höjden gjorde jag till ca 2,5 cm.När detta är klart så avslutar jag med att spegelvända namnet. Jag vill etsa namnet på utsidan av botten på min ugnsfasta form och inte på insidan så maten kan förstöra motivet.Nu är det så dags att skära ut. När namnet är utskuret rensar du det från vinylen, placerar det där du vill att det ska vara och fäster transferpappret ovanpå, ta bort vinylen/transferpapperet från baksidan och placerar det på din form. Se bilderna nedan!När texten är fäst på formen, använd då skraparen igen.Klicka över etskrämen på motivet och låt krämen verka under 15 minuter. När 15 minuter gått skrapas krämen
bort och läggs tillbaka i burken igen för att användas på nästa projekt. Skölj bort överskottet och torka allt torrt.Ta bort vinylen från formen och vad snyggt etsningen blev...nu iväg för att göra lite fudge att fylla formen med :))


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0