Frågan,


En liten bakgrund.

CraftROBO eller Silhouette är en lite magisk maskin som man kan använda till mycket. 

Graphtec, ett Japanskt företag som under många år tillverkar plottrar/skärmaskiner för skyltindustrin.  
Dessa maskiner dök upp på marknaden i slutet på 80 talet och början på 90 talet, dessa kostade en förmögenhet och kunde bara skära enkla texter och figurer och kostade en förmögenhet. Men utveclingen gick fort och idag finns det mängder av dessa maskiner på företag runt om i Sverige. Dom största kan skära upp till 160 cm bredd, kostar visserligen som en mindre bil, med är väldigt effektiva.

2005 lanserade Graphtec en liten plotter, kallad CraftROBO, som omedelbart har blivit en succe. I Sverige fastnade omgående Scrapbookarna för denna lilla maskin.  

Men det uppkom en diskussion, (lite som PC eller MAC)  i USA lanserades även denna maskin under namnet Silhouette. Detta gjorde att två läger uppkom, CraftROBO eller Silhouette. Detta som i grunden var samma maskin men såldes och marknadsfördes på två olika sätt. Silhouette såldes tillsammans med en mjukvara, SilhouetteStudios, vilket gjorde att man hade tillgång (köpa) en mängd olika designs och fonter (text stilar) men dessa var begränsade till maskinen man hade köpt dom till och man hade begränsat med möjligheter att kreera egna designs. CraftROBO var en mer öppen maskin där man bla kan göra designs i Adobe Illustrator och skriva ut dom direkt i CraftROBOn.

Men allt detta ligger bakom oss, nu är det upp till dig, ena dagen kan det vara en CraftROBO då du tar fram en egen design i programmet ROBOmaster, eller väljer att köpa en färdig design från SilhouetteStudio.  Nästa dag kan du välja och köra SilhouetteStudio.

Det är upp till dig. Har du nu en äldre Silhouette eller CraftROBO, så är det inget hinder, ladda bara ned den senaste versionen av RoboMASTER (ver 5.30) eller SilhouetteStudio.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0