Sketch Feature (Designer Edition)

Här kommer en tutorial där jag har tagit hjälp av programvaran Designer Edition. En av mina favoritegenskaper i programmet är möjligheten att använda skissfunktionen och skissa motivet på vilket motiv som helst. Ta en titt och se hur roligt du kan ha.

Naturligtvis börjar jag med att välja ut motivet som jag vill använda mig av. Jag har valt renen till mitt projekt.Börja med att dela upp motivet (ungroup) och flytta de olika bitarna så de ligger en och en på arbetsytan. Detta gör du genom att klicka och dra motiven till den gråa ytan.

När du är klar med motivet som du vill skissa duplicerar du det en gång så du får en kopia av det. Jag kommer att skära ut runt det skissade motivet och jag tycker det är enklare att placera det solida motivet ovanpå när jag är redo skära ut.Nu börjar det roliga. Börja med att välja motivet och klicka sedan på skiss alternativen i programvaran. Jag valde alternativen som heter "continous edge" och "hatch fill" till mitt motiv. Klicka runt och prova olika kombinationer så du får motiven som du vill ha det.Det finns även möjlighet att justera det skissade motivet genom att välja avancerade inställningar. Här kan du styra "handtagen" fram och tillbaka för att skapa olika typer av skissade linjer - prova dig fram!När du är nöjd med hur motivet ska se ut så är du redo att sätta igång. Eftersom det finns 2 motiv på arbetsytan så måste vi se till att Silhouetten bara skär ut det motivet som vi vill. Klicka på skärinställningarna (cut style options). Här väljer du hur du vill skära och i vårt fall skissa (sketch).Som du kan se så har jag valt att inte skära ut (no cut) motivet utan skissfyllnaden. Skicka iväg det skissade motivet till Silhouetten.Nu när allt är skissat på Silhouetten så är det dags för nästa motiv. Vi går tillbaka och gör om det sista stegen och väljer där att det skissade motivet inte har några skärlinjer och ser till att det andra har skärlinjer.Därefter drar jag motivet som ska skäras ut och släpper det ovanpå det skissade motivet. Detta steg talar om för Silhouetten att skära ut runt det skissade motivet.

Tänk på att: Låt det skissade pappret och skärmattan vara kvar i Silhouetten under det sista steget. Detta gör att maskinen har allt klart för sig och är redo att skära ut.Så här blev mitt resultat. Det ger en unik och läcker handgjord look på dina motiv.Jag har använt följande motiv:
42-pocket_card_kit_C00758_20509  
reindeer_prancing_C00151_30551   


Kommentarer
Postat av: Anna

Hmm...

Både text och bilder verkar komma från den här sidan:

http://blog.silhouetteamerica.com/search?updated-max=2011-12-19T10:26:00-07:00&max-results=7Copycat?

2011-12-31 @ 00:55:19
Postat av: ami

Nej, vad ballt ^^ så fint du gjorde den!

2012-01-04 @ 13:36:33
URL: http://silverlady.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0